Det Norske Institutt i Athen
Praktisk informasjon
http://www.norwinst.gr/praktisk_information.html

© 2013 Det Norske Institutt i Athen
 

Praktisk info

For å gjøre det lettere for våre besøkende å orientere seg i Athen og Hellas for øvrig, har vi utarbeidet litt praktisk informasjon som vi håper kan være komme til nytte.

Transport

GENERELT

Enorme investeringer har vært gjort i de senere årene for å forbedre det offentlige kommunikasjonsnettet og veinettet i og rundt Athen før OL i august 2004. Spesielt bør nevnes den flotte internasjonale lufthavnen "Eleftherios Venizelos" i Spata øst på Attika-halvøya, undergrunnsbanen "Attiko Metro", motorveien "Attiki Odos" som går fra Eleusis til Markopoulo og forbinder alle inn- og utfartsveier til Athen, samt trikken.

Klikk her for rutetider, priser og annen informasjon om ekspressbusser, metro og trikk i Athen, og her for informasjon om transport i hele Hellas fra hjemmesiden til den Greske Turist Organisasjonen.

De fleste av instituttets gjester ankommer Athen med fly til Athens internasjonale lufthavn "Eleftherios Venizelos", og ønsker å ta seg inn til sentrum med offentlig transport. For å komme seg fra flyplassen inn til bydelen Makrigianni/Akropolis hvor det norske instituttet, gjestehuset og de hotellene vi samarbeider med befinner seg, finnes følgende alternative transportmidler og reiseruter:

  • Drosje
  • "Attiko Metro"
  • Flybuss
  • Flybuss i kombinasjon med "Attiko Metro"

DROSJE

Greske drosjesjåfører er forpliktet til å bruke taksameter, og til å utstede kvittering dersom kunden ønsker det.  Det lønner seg ikke å avtale "spesialpris" før avreise hvis man kommer til Athen for første gang, da disse spesialprisene ofte er mange ganger så høye som taksameter-prisene.  For nærmere oppdatert informasjon og takster, klikk her.

FLYBUSS

Ta buss nr. 95 fra Flyplassen til endestasjonen  "Syntagma".  Ta evt. drosje videre til den bydelen du skal til.

FLYBUSS OG METRO

  • Alternativ 1: Ta buss nr. 95 fra Flyplassen til endestasjonen Syntagma. Skift til Metro, rød linje (nr. 2), i retning Aghios Dimitrios. Gå av på stasjonen Akropoli eller Syngrou Fix. Begge stasjoner er innen gangavstand til instituttet og gjestehuset.
  • Alternativ 2: Ta Metro hele veien fra Flyplassen. Bytt til rød linje (nr. 2) på stasjonen Syntagma i retning Aghios Dimitrios. Gå av på stasjonen Akropoli eller Syngrou Fix.

Undergrunnsbanen "Attiko Metro" har første avgang kl. 05.30, siste avgang kl. 23.40.
Flybussen går hele døgnet, noe mer sjeldent om natten.
Klikk her for mer informasjon om metrosystemet i Athen.

 

5 Tsami Karatasou, GR-117 42 Athens, Greece ~ Tel: +30 210 9231420 ~ Faks: +30 210 9215993 ~ [email protected]