Det Norske Institutt i Athen
Kulturarrangementer
http://www.norwinst.gr/kulturarrangementer.html

© 2016 Det Norske Institutt i Athen
 

Sivert Høyem turne i Hellas - 28. november - 2. desember

Photo: Cathrine Wessel/ www.siverthoyem.com

Sivert Høyem, tidligere vokalist i Madrugada, er på turne i Hellas, med konserter i Athen, Patras, Larissa, Thessaloniki og Ioannina. Konsertene er støttet av den Norske Ambassaden i Athen og det Norske Instituttet i Athen.

Se Sivert Høyems offisielle nettsider for billettinformasjon. Les mer på nettsidene til den Norske Ambassaden.


Athen Internasjonale Filmfestival - 19-30. september

Athen Internasjonale Filmfestival arrangeres i år, fra den 19. september til 30. september, for attende gang. I løpet av disse 12 dagene vil over 50 000 mennesker se de 179 filmene på programmet på flere kinoer i Athen (Odeon Opera 1 & 2, Danaos 1 & 2 og Ideal). Kulturredaktør fra Dagsavisen, Mode Steinkjer, kommer hele veien fra Norge for å ta del i jurien i kategorien Music and Film Competition. Han vil i samarbeid med etablerte journalister og filmkritikere fra Hellas og utlandet bestemme vinnerfilmen basert på kvalitet og originalitet. Kategorien består av dokumentarfilmer forbundet med musikk. Vinneren i kategorien vil bli tildelt den Gyldne Athene av musikk og film. Festivalen er støttet av den Norske Ambassaden i Athen og det Norske Instituttet.

Les mer på nettsidene til den Norske Ambassaden og på nettsidene til Athen Internasjonale Filmfestival.


Jo Nesbø til Athen - 27. september

Foto: Jo Nesbø © Stian Andersen

Forfatter Jo Nesbø kommer til Athen den 27. september. Han vil intervjues av journalist Manoli Pibli om hans forfatterskap og hans mest kjente protagonist, politietterforsker Harry Hole, klokken 20.00 på Goethe Institute i Omirou 14-16 i Athen. Etter intervjuet vil det være åpent for spørsmål fra salen og Nesbø vil signere bøker. Det er fri adgang til arrangementet.

Arrangementet er organisert av forlaget Metaixmio i samarbeid med den Norske Ambassaden i Athen og det Norske Instituttet i Athen, med støtte fra Goethe Institute.

Les mer på nettsidene til den Norske Ambassaden og mer om Jo Nesbø på hans offisielle nettside.


Seminar om kvinnelige karakterer i Ibsens skuespill - 4. april

Den Norske Ambassade, det Norske Institutt i Athen og Generalsekretariatet for Likestilling inviterer til et seminar om fremstillingen av kvinner i forestillinger av Ibsens teaterstykker i det 21. århundre ved Cervantes Instituttet onsdag den 4. april klokken 20.00. Seminaret vil avholdes på gresk.

Generalsekretær for likestilling Maria Stratigaki og direktør ved det Norske Institutt i Athen og norsk kulturattaché Panos Dimas vil holde velkomsttaler. Deltagere fra det greske teaterliv er regisør Dimitris Karantzas, skuespillerinne Renio Kyriazi fra det Kommunale teater i Ioannina, teatrolog Giannis Moshos, regisør og skuespillerinne Roula Pateraki fra Sin-Epi teateret og regisør Tassos Lertas fra Diachrono teateret. Debatten vil ledes av teatrolog Dio Kaggelari.

Last ned invitasjonen. Les mer på nettsidene til den Norske Ambassaden,


ECOWEEK 2012 - 2-8. april

ECOWEEK 2012, en internasjonal konferanse om urban nytenkning og grønn design, avholdes i Thessaloniki fra den 2-8. april. Arrangementet vil bestå av seminarer og forelesninger ved økologisk orienterte arkitekter, designere og ingeniører. ECOWEEK er en god anledning for studenter og unge arkitekter til å lære mer om "grønne" byggninger, å møte ledende ariktekter innen feltet og lære mer om hvordan man kan planlegge og designe økologisk og rimelig.

Ørjan Nyheim, fra det norske ariktektkontoret Pir II, er en av hovedtalerne på konferansen. Pir II har en holistisk tilnærming til miljøvennlige byggninger. Firmaet har motatt flere priser for prosjekter som Rockheim i Trondheim og Meteorologisk Institutt i Oslo. Presentasjonen hans vil se på disse såvel som fremtidige prosjekter. Han vil diskutere gjenbruk av materialer, energieffektivitet, lokal energiproduksjon og alternative boformer.

Arrangementet er støttet av den Norske Ambassade og det Norske Instituttet i Athen.

Les mer på ambassadens nettsider og på nettsidene til ECOWEEK 2012.


Kvinners stemmer fra seks land - 8. mars

På kvinnedagen den 8. mars ble boken "6 voices, 6 women" presentert på Cervantes Instituttet i Athen. Boken er en samling av 6 noveller, av Annette Mattsson fra Norge, Vanessa Gebbie fra Storbritannia, Rea Galanaki fra Hellas, Marta Pessarodona fra Spania, Datsia Maraini fra Italia og Rina Katseli fra Kypros. Den geografiske og kulturelle avstanden mellom forfatterne gir hver av de forskjellige novellene sin spesielle karakter.

Prosjektet er støttet av den Norske Ambassaden og det Norske Instituttet i Athen, The European Union National Institutes for Culture, The Greek General Secretariat for Gender Equality, The British Council, Instituto Cervantes Atenas, Embajada de España en Atenas, Istituto Italiano di Cultura di Atene og Spiti tis Kyprou.

Les mer på ambassaden sine nettsider.


Nyttårsmarkering - 5. januar

Onsdag 5. januar 2012 avholdt Det norske institutt i Athen sin årlige nyttårsmarkering, med gjester fra våre søster-institutter i Athen, instituttets styre, den norske ambassaden og andre samarbeidspartnere og venner.  Foruten den tradisjonelle greske nyttårskaken ”vasilopita” ble det servert musserende vin og koldtbord. Vinneren av lykke-mynten ble sekretæren for instituttets styre, Unni Utvik, fra Universitetet i Bergen.

For mer informasjon om denne greske tradisjonen:

http://vasilopita.com/story.html

 

5 Tsami Karatasou, GR-117 42 Athens, Greece ~ Tel: +30 210 9231351 ~ Fax: +30 210 9215993 ~ [email protected]