Det Norske Institutt i Athen
Kulturarrangementer
http://www.norwinst.gr/kulturarrangementer-11.html

© 2016 Det Norske Institutt i Athen
 

Nordisk julekonsert - 14. desember

Det Danske, Finske, Norske og Svenske Institutt har gleden av å invitere til felles Nordisk Julekonsert og mottagelse, onsdag den 14. desember klokken 20.00 i lokalene til det Danske Instituttet i Herefondos 14 A.

Jazzbandet Magnus Hjort Trio, sammen med vokalist og saksofonist Mads Mathias, vil spille julen inn.

Nordiske julespesialiteter vil bli servert.

Ta kontakt med Instituttet dersom du ønsker å delta.


"Gjengangere" av Ibsen - 16. oktober - 15. januar 2012

Ibsens skuespill “Gjengangere”, oversatt og regissert av Nikiforos Naneris, returnerer til Hellas. Etter suksessfulle oppsetninger i Athen og Volos i 2009 og 2010, har det greske publikum igjen muligheten til å se Ibsens kjente skuespill. Teaterkompaniet vil ta forestillingen til byer over hele hellas.

Kontroverser og skjulte hemmeligheter kommer plutselig og smertefullt til overflaten i det enkefru Alving forbereder åpningen av et nytt barnehjem dedikert til hennes tilsynelatende elskede ektemanns minne. Hennes kjære sønn Osvald returnerer fra Paris i det hennes samtaler med Pastor Manders bringer fortidens spøkelser frem i lyset.

Oppsetningen er støttet av den Norske Ambassade og det Norske Institutt i Athen.

Les mer på nettsidene til den Norske Ambassade.


Fra Nubia til Sudan - 6. oktober - 20. februar 2012

Benaki Museet for Islamsk Kunst vil være vert for en utstillinge av fotografier tatt av arkeologene Alexandros Tsakos og Henriette Hafsaas-Tsakos, som har arbeidet, reist og levd i Sudan de siste par årene. Mer enn 80 fotografier fra Sudan vil være på utstilling i museets fire etasjer. Benaki museet ønsker med utstillingen å gjøre det greske publikum kjent med dette spesielle landet. Sudan er og har vært en sted i det afrikanske landskap langs Nilen hvor Islam og Kristendom møtes, og også grekerne har etterlatt sine spor. I forbindelse med utstillingen vil en katalog med tekster og bilder fra utstillingen bli utgitt. Publikasjonen er sponset av det greske advokatbyrået til Thanasis Alyktoras, av den Norske Ambassaden og det Norske Institutt i Athen, samt av den greske avdeling av selskapet Yara.

Les mer om utstillingen på nettsidene til den Norske Ambassaden i Athen og på nettsidene til Benaki Museet.

Alexandros Tsakos og Henriette Hafsaas-Tsakos vil også holde en forelesning ved det Norske Instiuttet den 11. oktober.


Markering av Nansen-Amundsen-året - 10-11. oktober

2011: Nansen-Amundsen-year. Photo: Nansen-Amundsen-year

I 2011 sammenfaller to jubileer av stor betydning for Norge: Det er 150 år siden Fridtjof Nansen ble født og 100 år siden Roald Amundsen, sammen med sine fire menn, nådde Sørpolen som de første.

Den 10. oktober vil Human Rights Defence Centre, i samarbeid med det Norske Institutt i Athen og den Norske Ambassaden i Athen, arrangere en konferanse som feirer Fritdtjof Nansen i hans rolle som humanist og FNs første Høykomisær for Flyktninger. Konferansen vil ha både greske og norske deltagere.

Den 11. oktober vil en byste av Fridtjof Nansen bli avduket i en park i sentrum av Athen.

Les mer om markingen på nettsidene til den Norske Ambassade i Athen.

Last ned konferansens program.


Musikkfestivalen Casa dei Mezzo - 23-28. juni

Sweedish violoncellist Beata Söderberg performing at Casa dei Mezzo Music Festival in 2010.
Photo: Amnon Tepper

Fra 23. til 28. juni will musikkfestivalen Casa dei Mezzo bli avholdt på Kreta. Festivalen blir organisert av Gunnar Strømsholm med støtte fra det Norske Instituttet i Athen og den Norske Ambassade. På kort tid har Casa dei Mezzo blitt en av de ledende kulturarrangementene, ikke bare på Kreta, men i hele Hellas. Festivalen bringer sammen noen av verdens beste artister fra land som Frankrike, FYROM, Tyskland, Hellas og Norge. Programmet inkluderer verk fra mer enn 40 komponister, som Purcell, Beethoven, Liszt, Hadjidakis og Sleeper.

Les mer om festivalen på nettsidene til den Norske Ambassade i Athen.

Last ned programmet


Jan Garbarek Koncert - 9. april

Jan Garbarek Group spiller i Athens Concert Hall.

Les mer

 

5 Tsami Karatasou, GR-117 42 Athens, Greece ~ Tel: +30 210 9231351 ~ Fax: +30 210 9215993 ~ [email protected]